Rigo Jancsi
das war mein Bruder sein Liebling , geht schnell und schmeckt sooooo gut , die Besten gab es bei der Konditorei , „Draganescu “ in Lugoj , aber da können sich nur die Wenigsten dran erinnern , meine Generation z. B
Rezept
Zutaten Teig
6 Eier
150 g Zucker
200 g Mehl
1 Pck. Vanillezucker
Schale von einer unbehandelten Zitrone
3-4 EL Wasser
1 TL Backpulver
Füllung
0,5 l Sahne, 2 EL Puderzucker
1 Pck. Vanillezucker
1 EL Kakao
Glasur
100 g Schokoladenglasur ( ich mag die Zartbitter)
für das Backblech , Backpapier
Zubereitung
Eigelb mit 100 g Zucker, Vanillezucker und der Zitronenschale schaumig rühren. Eiweiß mit den restlichen Zucker steif schlagen und nach und nach die 3-4 EL Wasser zufügen. Das ganze auf das vorher schaumig gerührte Eigelb tun , das gesiebte Mehl mit den Backpulver das wir vorher in ein wenig Milch auflösen dazutun , aller unterheben , nicht mit dem Mixer und einfach unterheben von unten nach oben .
Das Backblech vorher mit dem Backpapier auslegen und den Teig draufstreichen . Im vorgeheizten Ofen bei 180 Grad 20 Minuten backen.(hängt vom Backofen ab , bei manche dauert es etwa 15 Minuten)
In der Zwischenzeit schlage ich die Sahne mit dem Puderzucker und Vanillezucker , gebe hinzu noch 1 EL Kakao und stelle sie im Kühlschrank , bis zur Füllung des Teiges
Wenn der Teig fertig ist einfach rausnehmen stürzen und Papier abziehen und abkühlen lassen.
Den Teig in 4 Streifen schneiden , 2 von den Streifen mit der Füllung circa 3 cm dick bestreichen und den anderen Teil draufsetzen.
Die gefüllten Teigstreifen mit der Schokoladeglasur überziehen , die Streifen in Schnitte teilen und eine Sahnerosette drauf spritzen .
Rigo Jancsi
o prajitura foarte mult iubita din copilaria mea
Ingrediente aluat
6 oua
150 g zahar
200 g faina
1 pachet zahar vanilat
coaja de la o lamie
3-4 linguri apa
1 lingurita praf de copt
Umplatura
0,5 ml frisca
2 l zahar pudra
1 pachet zahar vanilat si o lingura de cacao
Mai avem nevoie de ciocolata pentru glasura care vine deasupra circa 100 g
si hirtie pentru tapetat tava de copt
Mode de preparare
Galbenusul se mesteca spumos cu 100 g de zahar, zaharul vanilat si coaja de lamie. Albusul se bate spuma cu restul de zahar si se pun rind pe rind lingurile de zahar , totul se pune pe galbenusurile care le-am mestecat in prealabil , deasemenea se pune si faina care o mestecam cu praful de copt (dizolvat inainte intr-o lingurita de lapte) totul se mesteca cu lingura de lemn de jos in sus , nu cu mixerul
Tava se tapeteaza cu hirtia si se intinde acest aluat pe el , se pune la cuptor timp de 20 de minute la 180 grade , depinde si de cuptor .
Intre timp se bate frisca cu zaharul praf si zaharul vanilat , la urma punem si lingura de cacao , totul se pune la rece in frigider . (puteti folosi si intaritor de frisca, eu il folosesc rar , numai la nevoie)
Cind aluatul este gata se scoate si se i-a hirtia de pe el si se lasa sa se raceasca .
Aluatul se taie in 4 fisii din care doua le umplem cu frisca si pune pe cealalta fisie ca capac pe el.
Aceste fisii le ungem cu glasura de ciocolata , si taiem fisiile in cuburi unde deasupra mai facem cite o floricica s-au capita de frisca
Totul se pune in frigider , este bine de facut cu o zi inainte pentru ca sa se intareasca frisca si sa traga aluatul .
Pofta buna
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