Inge's Hobbyblog

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Saligari/Alba ca zapada

alba ca zapada

Zutaten Teig

250 g Mehl

100 g Butter oder Margarine

3 EL Zucker

100 ml Milch

1 TL   Hirschhornsalz

Puderzucker

Creme

6 Eier

400 g Zucker

1 Päckchen Vanillezucker

400 g Butter

 1 Tafel dunkle Schokolade (ich nehme die Lindt Zartbitter)

Zubereitung

Aus den Zutaten einen Teig herstellen , in 3 teilen der Reihe nach ausrollen und diese auf den gefetteten und mit Mehl gepuderten Boden

eines Backbleches im vorgeheizten Backofen bei 180-190 Grad backen, immer schön im Auge behalten wenn die Enden sich braun färben ist der Boden fertig .

Die Böden auskühlen lassen und dann mit der Creme füllen , eine Schicht mit Schokocreme und eine mit Vanillecreme.

Mit Puderzucker bestreuen und 2 Tage ruhen lassen, dann läßt sie sich gut schneiden (die Böden sind hart , wegen dem Hirschhornsalz im Teig)

Creme herstellen

Eier mit Zucker, Vanillezucker  auf dem Herd steif schlagen , in 2 teilen , die eine Hälfte bleibt gelb in der anderen Hälfte gebe ich die Schokolade rein

Auskühlen lassen.

Butter schaumig rühren, löffelweise die Creme unterrühren.

Saligari sau alba ca zapada

Ingrediente

250 g faina

100 g  unt sau margarina

3 linguri de zahar

100 ml  lapte

1 lingurita de amoniac stins in otet

zahar pudra

Crema

6 oua

400 g zahar

1 packet zahar vanilat

 1 tabla de ciocolata amariue

400 g unt

Mod de prepare a foilor

Ingredientele pentru aluat se amesteca si se impart in 3 ,  se intinde in 3 foi egale care se coc pe dosul tavi , care in prealabil sa uns cu unt si presarat cu faina.

Se coc in cuptorul in prealabil incalzit la 180 ° , dar atentie foile find subtiri se coc repede,  de aceia fiti cu ochii pe ele , la mine au copt circa 5 minute , depinde si de cuptor . Cind marginile sau rumenit sint bune.

Se lasa sa se raceasca si se umpla cu crema , intr-o foaie pun crema galbena si in alta crema ciocolata , deasupra o presar cu zahar pudra.

Merge repede si este usor de facut.

Crema

ouale, zaharul si zaharul vanilat se amesteca si se bat pe soba la foc moderat pina se intareste, apoi se imparte in 2 , o parte ramine galbena si in cealalta bag ciocolata ,

cind s-a racit pun rind pe rind untul pe care l-am frecat in prealabil.

!!!!!  Este bine daca sta vreo citeva zile 2-3 si apoi se serveste , doarece din cauza amoniacului foile sint tari si se sparg cind se taie , foile au nevoie de un timp sa se moaie.

 

Dieser Beitrag wurde geschrieben am Dienstag, 14. Februar 2012 und wurde abgelegt unter "Backrezepte". Du kannst die Kommentare verfolgen mit RSS 2.0. Du kannst hier einen Kommentar hinterlassen, oder einen Trackback senden von deiner eigenen Seite.

3 Kommentare

  1. cornelia popa sagt:

    Buna dimineata draga ma fascineaza retetele tale,insa crede-ma ma blocheaza,nu stiu germana.Ador sa gatesc ca in banat,ador prajiturile copilariei chiar si asta cu saligar,sunt nascuta la Costeiu,crescuta dar viata m-a aruncat in Galati si dupa 29 de ani de casatorie la Portile de fier 2.Te rog din inima sa traduci retetele.Ceau,ceau

  2. Cristiana sagt:

    Era preferata mea in copilarie 🙂
    Cateodata, cand mama ne pregatea cate 7 modele de prajituri, in acelasi timp, iar noi mergeam in bucatarie sa cerem de mancare, mai primeam si cate o furculita in cap, sau vedeam tavile zburand…haha
    Pe vremuri era lumea mai activa, nu pierdea nimeni timp doar cu Internetul…

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