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Sachertorte/ Tort Sacher

Sachertorte/ Tort Sacher ro

sachertorte

Zutaten

140 g Butter
160 g Zucker
180 g Zartbitterschokolade
8 Eier
30 g Puderzucker
140 g Mehl
1TL Backpulver
1 Glas Aprikosenmarmelade
200 g Kuvertüre
wer möchte kann in der Aprikosenmarmelade ein wenig Rum reintun.

Und ein muß für die Sachertorte ist die Schlagsahne, einfach lecker ohne geht es einfach nicht .

Zubereitung

Butter und Zucker schaumig rühren, die zuvor zerlassene  und abgekühlte Schokolade dazugeben und  weiter schaumig rühren.  Nach und nach die
Eigelbe dazugeben und weiter rühren. Eiweiß mit Puderzucker steif schlagen auf der Schokomasse geben, Mehl und Backpulver mischen auf der Masse drauftun und vorsichtig mischen, den Teig in einer Backform 26  Durchmesser die vorher mit Backpapier ausgelegt wurde reintun und glatt streichen.  Im Backofen bei 180° circa 50 Minuten backen
Dabei die ersten 10-15 Minuten die Backofentür einen Finger breit offen lassen, dann schließen. (Der Kuchen ist richtig durchgebacken, wenn ein leichter Fingerdruck sanft erwidert wird.) Torte mit der Form auf ein Kuchengitter stürzen und etwa 20 Minuten auskühlen lassen. Dann Papier abziehen, Torte umdrehen und in der Form völlig erkalten lassen. Aus der Form lösen und mit einem scharfen Messer waagrecht halbieren. Marmelade leicht erwärmen( wer möchte kann ein klein wenig Rum reintun), glatt rühren, beide Tortenböden damit bestreichen und wieder zusammensetzen. Rundherum ebenfalls mit Marmelade bestreichen und etwas antrocknen lassen. Kuvertüre in Wasserbad zerlassen, aufpassen nicht zu heiß machen sonst glänzt die Glasur nicht und wird grau, nach belieben die Torte oben in 12 oder mehr Tortenstücke einteilen, und verzieren oder auch nicht. Mit Schlagsahne servieren.

Tortul Sacher ro

140 g unt
160 g zahar
180 g ciocolata amaruie
8 oua
30 g zahar pudra
140 g faina
1 lingurita praf de copt
1 borcan gem de caise
200 g glazura de ciocolata
cine doreste poate sa puna putin rom in dulceata

Frisca, tortul sacher se serveste cu frisca

Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul, si se pune ciocolata care sa topit in prealabil si racita, deci nu fierbine peste acest amestec, apoi rind pe rind se pun
galbenusurile si se mesteca totul sa fie spumos, albusurile cu zaharul pudra se bate spuma, totul se pune peste mestecul de ciocolata , desemenea
peste acest amestec se pune si faina care am amestecat-o cu praful de copt totul se mesteca nu cu mixerul ci cu lingura de lemn de sus in jos. Aluatul se pune intr-o forma cu diametru de 26 care l-am tapetat cu hirtie de copt, totul se niveleaza sa fie drept. Se pune in cuptor pentru circa 50 minute la 180°. Primele 10-15 minute lasam usa cuptorului circa und deget deschis apoi se inchide. Se poate face proba daca este coapta cu ajutorul scobitoarei sau unui ac de crosetat. Se rastoarna pe un gratar si se lasa 20 de minute sa se raceasca. Se ia hirtie de pe ea se intoarce si se lasa sa raceasca de tot in forma, apoi se scoate si se taie in 2 sau 3 (daca sa copt in forma mai mica). Se incalzeste marmelada si cine vrea pune putin rom in ea si se unge blatul, dupa ce l-am asezat unul peste altul unge si tortul deasupra si de jur imprejur cu acest gem.
Dupa ce sa racit, preparam glazura de ciocolata, pe care o incalzim asupra unui vas cu apa, avind grija sa nu il prea incalzim ca atunci glazura nu va luci
ci se va face asa gri si fara luciu. Poti imparti partea de sus in bucati sau ornamenta, originalul nu este ornamentat , se serveste neaparat cu frisca.

Dieser Beitrag wurde geschrieben am Samstag, 23. März 2013 und wurde abgelegt unter "Backrezepte". Du kannst die Kommentare verfolgen mit RSS 2.0. Du kannst hier einen Kommentar hinterlassen. Pingen ist zur Zeit nicht erlaubt.

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