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chinesicher Kuchen/ prajitura chinezeasca

Chinesischer Kuchen/ prajitura chinezeascaro

Chinesicher Kuchen, warum er so heißt? weiß ich nicht, ich habe den so aus meiner Kindheit übernommen.

De ce se numeste asa nu stiu, dar il cunosc din copilaria mea sub acest nume, este delicios.

Zuerst mal die rumänische Version, die deutsche kommt auch noch

Ingrediente

               Pentru blat  de prajitura
6 albușuri
150 g zahăr
200 g margarină , 250 g nucă măcinata
40 g cacao
100 g făină
1 praf de copt
rom ( sau esenta daca maninca si copii)

Pentru partea galbena deasupra

6 galbenusuri
150g zahar
1 pachetel zahar vanilat
cuvertura de ciocolata pentru ornament

Modul de preparare

zaharul, cu untul si cu romul se mixeaza pina ajunge la o consistenta cremoasa, apoi se adauga nuciile macinate, faina impreuna cu praful de copt si cacao.
Se bat albusurile cu putina sare, si se  mesteca de jos in sus cu telul  peste compozitia facuta anterior cu mixerul sau cu masina de bucatarie.

Totul se intinde intr-o tava tapetata cu hirtie si se da la cuptorul incalzit in prealabil la circa 175-180 ° timp de circa 20 minute, depinde de cuptor, fiecare isi cunoaste „marfa “ 🙂
Intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pina ajung cremoase si primesc o culoare alba . Se pune peste aluatul pe care l-am scos din cuptor si punem din nou
si lasam circa 10 minute sa se rumeneasca putin deasupra. Scoatem prajitura si o lasam sa raceasca . Topim cuvertura de ciocolata si cu o lingurita am facut niste modele deasupra,
apoi am taiat bucatele si mmmmh ce bun a fost, am si mincat prima bucata 🙂

Dieser Beitrag wurde geschrieben am Sonntag, 21. April 2013 und wurde abgelegt unter "Backrezepte". Du kannst die Kommentare verfolgen mit RSS 2.0. Du kannst hier einen Kommentar hinterlassen. Pingen ist zur Zeit nicht erlaubt.

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