Rührkuchen/chec
Rührkuchen/Chec
Zutaten
250 g Zucker
200 g Butter oder Rama
1 Pckck. Vanillezucker
3 große Eier
300 ml Milch
500 g Mehl
1 Pckch. Backpulver aufgelöst in ein wenig Milch
50 g Kakao
wer möchte kann auch ein wenig Zitronenschale oder ein wenig Rum reintun, ich gebe auch Rosinen, Schoko Stückchen und Nüsse dazu, aber das kann jeder
individuell bestimmen.
Zubereitung
Zucker mit dem Vanillezucker und der Butter oder Rama, schaumig vermischen, nach und nach die Eier dazu tun, nachher kommt das Mehl und das Backpulver hinzu, das letzte entweder aufgelöst in ein wenig Milch oder eben vermengt mit dem Mehl.
Wir nehmen unser Backblech das entweder mit Backpapier ausgelegt wurde oder eingefettet mit Mehl bestäubt, und tun 3/4 des Teiges rein und der Rest wird mit
Kakao vermengt und auf dem gelben Teig draufgetan, mit einer Gabel beide Teigarten durcheinanderziehen, um ein Muster zu erzielen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 ° 50 Minuten backen, man kann vorher die Probe mit einer Nadel, Zahnstocher machen. Rausgenommen wird er mit Puderzucker bestreut.
Oben sieht man auch ein Rührkuchen der farbig ist, den habe ich mit Lebensmittelfarbe eingefärbt, dabei immer eine Schicht Teig draufgelegt, so eintstand das Muster.
250 g zahar
200 g unt sau margarina
1 zahar vanilat
3 oua mari
300 ml lapte
500 g faina
1 pachetel praf de copt, eu il dizolv in putin lapte, este mai bine suportat de stomac
50 g cacao
cine vrea poate pune putin coaja de lamiie, putin rom, sau stafide, bucati ciocolata si nuci tocate, dar asta face fiecare dupa pofta
Modul de preparare
Zaharul cu zaharul vanilat si cu untul sau margarina se mesteca (cu masina sau mixerul) bine pina sint ca o crema, se pun ouale la rind unul dupa altul si se
mesteca pina sau incorporat. Dupa aceia se pune pe rind faina si praful de copt dizolvat in lapte sau nu.
3/4 din aluat se pune in tava tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu unt si presarata cu faina. Se intinde bine si apoi se mesteca partea
de aluat ramasa cu cacao si se pune peste el, cu ajutorul unei furculite tragem dire prin aluatul adica prin amindoua culori pentru a obtine efectul marmorat.
Se pun in cuptorul incalzit prealabil la 180° pentru 50 minute. Se face proba la urma cu ajutorul unei scobitoare sau ac de crosetat. Scos din cuptor se presara cu
zahar pudra.
Eu am facut si unul cu coloranti naturali, am impartit aluatul in mai multe parti, adica cite culori am avut si am pus unul peste altul , ca un curcubeu .
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